Zarządzanie ryzykiem w produkcji kosmetyków

Podejście praktyczne - warsztaty

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Szkolenie jest ukierunkowane na wyjaśnienie i zaprezentowanie procesów, narzędzi i metod do wprowadzenia i utrzymania systemu zarządzania ryzykiem. Tematy obejmują zarówno wymagania wynikające z norm i standardów jakości, jak i przede wszystkim sposoby  praktycznego wykorzystania systemu zarządzania ryzykiem w obszarze produkcji kosmetyków.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Wiedza pozyskana podczas szkolenia pozwoli na świadome zarządzanie ryzykiem w firmach z branży kosmetycznej. W trakcie warsztatów uczestnicy będą mieli okazję praktycznego przećwiczenia wybranych narzędzi statystycznych stosowanych w analizie ryzyka.

Szkolenie planowane jest do realizacji w formie stacjonarnej, przy zachowaniu reżimu
sanitarnego.
Miejsce szkolenia: Centrum Warszawy
Jeśli sytuacja epidemiczna ulegnie zmianie, szkolenie odbędzie się w formule online.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Wiedza pozyskana podczas szkolenia pozwoli na świadome zarządzanie ryzykiem w firmach z branży kosmetycznej. W trakcie warsztatów uczestnicy będą mieli okazję praktycznego przećwiczenia wybranych narzędzi statystycznych stosowanych w analizie ryzyka.

Szkolenie planowane jest do realizacji w formie stacjonarnej, przy zachowaniu reżimu
sanitarnego.
Miejsce szkolenia: Centrum Warszawy
Jeśli sytuacja epidemiczna ulegnie zmianie, szkolenie odbędzie się w formule online.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Wiedza pozyskana podczas szkolenia pozwoli na świadome zarządzanie ryzykiem w firmach z branży kosmetycznej. W trakcie warsztatów uczestnicy będą mieli okazję praktycznego przećwiczenia wybranych narzędzi statystycznych stosowanych w analizie ryzyka.

Szkolenie planowane jest do realizacji w formie stacjonarnej, przy zachowaniu reżimu
sanitarnego.
Miejsce szkolenia: Centrum Warszawy
Jeśli sytuacja epidemiczna ulegnie zmianie, szkolenie odbędzie się w formule online.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest ryzyko, rodzaje ryzyka i obszary występowania.

Moduł 2.
Identyfikacja Ryzyka i przyczyny jego występowania.

Moduł 3.
Wytyczne dotyczące oceny ryzyka zgodnie z IFS HPC.

Moduł 4.
Analiza zagrożeń i ocena ryzyka ( IFS HPC).

Moduł 5.
Ustalenie Krytycznych Punktów Kontroli oraz limitów dla nich (IFS HPC).

Moduł 6.
Ustalanie systemu monitorowania dla każdego Krytycznego Punktu Kontroli (IFS HPC).

Moduł 7.
Co zrobić jeżeli nie chcemy jeszcze wdrażać Systemu IFS HPC, a chcemy przeprowadzić ocenę ryzyka żeby wyznaczyć Punkty Kontrolne i zarządzać ryzykiem?

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest ryzyko, rodzaje ryzyka i obszary występowania.

Moduł 2.
Identyfikacja Ryzyka i przyczyny jego występowania.

Moduł 3.
Wytyczne dotyczące oceny ryzyka  zgodnie z IFS HPC.

Moduł 4.
Analiza zagrożeń i ocena ryzyka ( IFS HPC).

Moduł 5.
Ustalenie Krytycznych Punktów Kontroli oraz limitów dla nich (IFS HPC).

Moduł 6.
Ustalanie systemu monitorowania dla każdego Krytycznego Punktu Kontroli (IFS HPC).

Moduł 7.
Co zrobić jeżeli nie chcemy jeszcze wdrażać Systemu IFS HPC, a chcemy przeprowadzić ocenę ryzyka żeby wyznaczyć Punkty Kontrolne i zarządzać ryzykiem?

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest ryzyko, rodzaje ryzyka i obszary występowania.

Moduł 2.
Identyfikacja Ryzyka i przyczyny jego występowania.

Moduł 3.
Wytyczne dotyczące oceny ryzyka zgodnie z IFS HPC.

Moduł 4.
Analiza zagrożeń i ocena ryzyka ( IFS HPC).

Moduł 5.
Ustalenie Krytycznych Punktów Kontroli oraz limitów dla nich (IFS HPC).

Moduł 6.
Ustalanie systemu monitorowania dla każdego Krytycznego Punktu Kontroli (IFS HPC).

Moduł 7.
Co zrobić jeżeli nie chcemy jeszcze wdrażać Systemu IFS HPC, a chcemy przeprowadzić ocenę ryzyka żeby wyznaczyć Punkty Kontrolne i zarządzać ryzykiem?

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Zezwolenie na wytwarzanie w zakresie importu. Proces certyfikacji w imporcie (Aneks 16). Certyfikat EU GMP dla wytwórcy w kraju trzecim. Farmaceutyczny System Jakości (QMS) importera.

2025-03-18
18 marca 2025
2025-03-18
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Kwalifikacja dostawcy opakowań. Mikrobiologiczne metody badania opakowań. Kwalifikacja metody badania opakowań. Postępowanie z wynikami niespełniającymi kryteriów akceptacji.

2025-04-09
09 kwietnia 2025
2025-04-09
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.