Ocena zagrożeń w produkcji kosmetyków, wyznaczanie punktów kontrolnych oraz ich dokumentowanie

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete
JAKIE SĄ ZAGROŻENIA W PROCESIE PRODUKCJI KOSMETYKÓW?
W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: produkcja wyrobów kosmetycznych, analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Celem szkolenia jest praktyczne omówienie zagrożeń w procesie produkcji kosmetyków oraz zidentyfikowanie ich źródła. W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: rodzaje zagrożeń, które mogą wystąpić podczas produkcji kosmetyków, analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, przygotowanie listy potencjalnych zagrożeń, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Szkolenie jest zaplanowane w formie online. Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu lub mikrofonu („na żywo”).

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Na warsztatach zostanie praktycznie omówiona produkcja wyrobów kosmetycznych, zagrożenia z nią związane oraz ich źródła.

W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

Na warsztatach zostanie praktycznie omówiona produkcja wyrobów kosmetycznych, zagrożenia z nią związane oraz ich źródła.

W trakcie szkolenia zostaną omówione m.in.: analiza zagrożeń i działania z niej wynikające, metody monitorowania warunków wytwarzania, higiena procesu wytwarzania kosmetyków, zasady wyznaczania punktów kontrolnych oraz ich nadzór, zasady nadzoru zewnętrznego i wewnętrznego nad produkcją kosmetyków.

Warsztaty skierowane są do pracowników branży kosmetycznej, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Osób odpowiedzialnych za bezpieczeństwo produktów kosmetycznych
  • Właścicieli firm produkujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Rodzaje zagrożeń w produkcji wyrobów kosmetycznych : omówienie

Moduł 2.
Analiza źródeł powstania zagrożeń

Moduł 3.
Szacowanie prawdopodobieństwa ryzyka i wystąpienia zagrożenia w produkcji kosmetyków

Moduł 4.
Narzędzia przydatne do wyznaczenia punktów kontrolnych w produkcji kosmetyków

Moduł 5.
Zasady wyznaczania limitów dla punktów kontrolnych

Moduł 6.
Dokumentowanie punktów kontrolnych zdiagnozowanych w procesie produkcji kosmetyków

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest i jakie są jego rodzaje

  • Zagrożenia biologiczne
  • Zagrożenia fizyczne
  • Zagrożenia chemiczne

Moduł 2.
Jak zidentyfikować ryzyko i gdzie szukać jego źródeł:

  • Środowisko pracy
  • Ludzie
  • Surowce i opakowania
  • Linia produkcyjna

Moduł 3.
Punkty kontrolne i zasady ich wyznaczania – ćwiczenia

  • Wyznaczenie listy potencjalnych zagrożeń (od surowca do wyrobu gotowego)
  • Przeprowadzenie analizy zagrożeń (jaki wpływ na produkt ma zdefiniowane zagrożenie)
  • Wyznaczenie punktów kontrolnych i ustalenie monitoringu nad nimi

Moduł 4.
Nadzór punktów kontrolnych: zasady tworzenia odpowiedniej dokumentacji

Moduł 5.
Dyskusja

 

Moduł 1.
Ryzyko – co to jest i jakie są jego rodzaje

  • Zagrożenia biologiczne
  • Zagrożenia fizyczne
  • Zagrożenia chemiczne

Moduł 2.
Jak zidentyfikować ryzyko i gdzie szukać jego źródeł:

  • Środowisko pracy
  • Ludzie
  • Surowce i opakowania
  • Linia produkcyjna

Moduł 3.
Punkty kontrolne i zasady ich wyznaczania – ćwiczenia

  • Wyznaczenie listy potencjalnych zagrożeń (od surowca do wyrobu gotowego)
  • Przeprowadzenie analizy zagrożeń (jaki wpływ na produkt ma zdefiniowane zagrożenie)
  • Wyznaczenie punktów kontrolnych i ustalenie monitoringu nad nimi

Moduł 4.
Nadzór punktów kontrolnych: zasady tworzenia odpowiedniej dokumentacji

Moduł 5.
Dyskusja

 

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania w zakresie Food Defence i Food Fraud. Dopuszczalne zabezpieczenia procesu produkcyjnego. Zagrożenia w procesie produkcji. Kultura Bezpieczeństwa Żywności.

2024-12-02
02 grudnia 2024
2024-12-02
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Badanie czystości produktów niejałowych. Przydatność metod farmakopealnych. Badanie produktów leczniczych zawierających żywe drobnoustroje. Skuteczność ochrony przeciwdrobnoustrojowej.

2024-12-04
04 grudnia 2024
2024-12-04
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.