Wycofanie wyrobu z rynku w ramach systemu HACCP

Podejście praktyczne

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

W programie: Opracowanie i wdrożenie procedury wycofania wyrobu, Osoby odpowiedzialne za wszczęcie wycofywania wyrobu i za jego wykonanie, System powiadamiania o wyrobach niezgodnych, Postępowanie w wyrobami wycofanymi.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Szkolenie zostanie przeprowadzone zarówno w formie stacjonarnej jak i online. Uczestnik ma możliwość wyboru formy szkolenia. Szkolenie stacjonarne odbędzie się w Centrum Konferencyjnym Golden Floor w Warszawie z zachowaniem obowiązującego reżimu sanitarnego.

Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu.

W programie:

  • Opracowanie i wdrożenie procedury wycofania wyrobu
  • Osoby odpowiedzialne za wszczęcie wycofywania wyrobu i za jego wykonanie
  • System powiadamiania o wyrobach niezgodnych
  • Postępowanie w wyrobami wycofanymi

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej i farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • Aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.
  • MAKSYMALNA GRUPA UCZESTNIKÓW: 25 OSÓB
    (decyduje kolejność zgłoszeń)

Webinar/szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo w czasie rzeczywistym. Technologia typu „Streaming” umożliwia przesyłanie takich danych jak fonia, wizja i tekst „na żywo” dzięki czemu uczestnik otrzymuje pełnowartościowe szkolenie nie wstając zza swojego biurka.

Szkolenie zostanie przeprowadzone zarówno w formie stacjonarnej jak i online. Uczestnik ma możliwość wyboru formy szkolenia. Szkolenie stacjonarne odbędzie się w Centrum Konferencyjnym Golden Floor w Warszawie z zachowaniem obowiązującego reżimu sanitarnego.

Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu.

W programie:

  • Opracowanie i wdrożenie procedury wycofania wyrobu
  • Osoby odpowiedzialne za wszczęcie wycofywania wyrobu i za jego wykonanie
  • System powiadamiania o wyrobach niezgodnych
  • Postępowanie w wyrobami wycofanymi

Na warsztaty zapraszamy firmy z branży spożywczej i farmaceutycznej, w tym:

  • Właścicieli zakładów
  • Producentów, dystrybutorów i importerów żywności, suplementów diety
  • Pełnomocnicy ds. Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za jakość
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Wszystkich osób pragnących poszerzyć swoją wiedzę z powyższego zakresu

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Wytyczne Dobrej Praktyki Higienicznej dotyczące pomieszczeń, urządzeń, pracowników.

Moduł 2.
Dobra Praktyka Produkcyjna od wejścia surowca do wyprodukowania gotowego wyrobu (najważniejsze aspekty).

Moduł 3.
Zakres tworzonej dokumentacji: procedury, instrukcje i formularze.

Moduł 4.
Księga HACCP niezbędne zapisy oraz zasady ich dokumentowania.

Moduł 5.
Krytyczny Punkt kontrolny czy Punkt kontrolny zasady ich wyznaczania.

Moduł 6.
System HACCP wdrożony, System HACCP certyfikowany podobieństwa i różnice w podejściu do Systemu HACCP auditorów i pracowników Inspekcji Sanitarnej.

Moduł 1.
Odpowiedzialność producenta za bezpieczeństwo żywności:

  • Odpowiedzialność za powstanie wyrobu niezgodnego: producent / dystrybutor / klient
  • Odpowiedzialność administracyjna
  • Produkcja szkodliwej żywności jako przestępstwo
  • Rola służb sanitarnych w wycofaniu wyrobu z obrotu handlowego
  • System powiadamiania o wyrobach niezgodnych (RASFF) i jego administrator

Moduł 2.
Wyrób niezgodny geneza jego powstania.

  • Identyfikacja zagrożeń w procesie produkcji zaczynając od surowca na wyrobie gotowym kończąc
  • Identyfikowalność w procesie produkcji jako gwarancja nadzoru nad procesem produkcji

Moduł 3.
Symulacja wycofania wyrobu z obrotu handlowego

  • Przygotowanie symulacji wycofania produktu
  • Skład zespołu ds. Wycofania produktu
  • Opracowanie planu wycofania produktu
  • Przeprowadzenie auditu podatności na zagrożenie
  • Przeprowadzenie próbnego wycofania produktu: założenia

Moduł 4.
Ćwiczenie praktyczne (symulacja wycofania wybranego produktu)

Moduł 5.
Podsumowanie efektywności przeprowadzonej w trybie ćwiczenia symulacji

  • Oceń skuteczność przeprowadzonego próbnego wycofania produktu
  • Standaryzacja procesu próbnego wycofania produktu

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania w zakresie Food Defence i Food Fraud. Dopuszczalne zabezpieczenia procesu produkcyjnego. Zagrożenia w procesie produkcji. Kultura Bezpieczeństwa Żywności.

2024-12-02
02 grudnia 2024
2024-12-02
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Badanie czystości produktów niejałowych. Przydatność metod farmakopealnych. Badanie produktów leczniczych zawierających żywe drobnoustroje. Skuteczność ochrony przeciwdrobnoustrojowej.

2024-12-04
04 grudnia 2024
2024-12-04
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.