Walidacja czyszczenia - opracowanie i walidacja metody analitycznej

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Dowiesz się jak opracować i zwalidować metodę analityczna służącą do oceny czystości ciągu produkcyjnego oraz jak wyznaczyć wydajność próbkowania.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Do kogo skierowane jest szkolenie?
Szkolenie skierowane jest do pracowników Działu Walidacji/Produkcji, którzy są odpowiedzialni za wyznaczenie kryterium akceptacji oraz wykazania walidacji mycia urządzeń produkcyjnych oraz pracowników laboratoriów odpowiedzialnych za opracowanie i zwalidowanie metody służącej do oceny czystości ciągu.

Dlaczego warto uczestniczyć w szkoleniu?

  • dowiesz się jak opracować i zwalidować metodę analityczna służącą do oceny czystości ciągu produkcyjnego
  • dowiesz się jak wyznaczyć wydajność próbkowania

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting lub MS Teams. Dla optymalnej pracy na platformie najlepiej korzystać z aktualnej przeglądarki Chrome.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS wersja 10.13 (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Webinar/szkolenie online to nowoczesny format szkoleniowy wykorzystujący transmisję audio-wideo w czasie rzeczywistym. Technologia typu „Streaming” umożliwia przesyłanie takich danych jak fonia, wizja i tekst „na żywo” dzięki czemu uczestnik otrzymuje pełnowartościowe szkolenie nie wstając zza swojego biurka.

Do kogo skierowane jest szkolenie?
Szkolenie skierowane jest do pracowników Działu Walidacji/Produkcji, którzy są odpowiedzialni za wyznaczenie kryterium akceptacji oraz wykazania walidacji mycia urządzeń produkcyjnych oraz pracowników laboratoriów odpowiedzialnych za opracowanie i zwalidowanie metody służącej do oceny czystości ciągu.

Dlaczego warto uczestniczyć w szkoleniu?

  • dowiesz się jak opracować i zwalidować metodę analityczna służącą do oceny czystości ciągu produkcyjnego
  • dowiesz się jak wyznaczyć wydajność próbkowania

Do kogo skierowane jest szkolenie?
Szkolenie skierowane jest do pracowników Działu Walidacji/Produkcji, którzy są odpowiedzialni za wyznaczenie kryterium akceptacji oraz wykazania walidacji mycia urządzeń produkcyjnych oraz pracowników laboratoriów odpowiedzialnych za opracowanie i zwalidowanie metody służącej do oceny czystości ciągu.

Dlaczego warto uczestniczyć w szkoleniu?

  • dowiesz się jak opracować i zwalidować metodę analityczna służącą do oceny czystości ciągu produkcyjnego
  • dowiesz się jak wyznaczyć wydajność próbkowania

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Pobieranie próbek z urządzeń produkcyjnych

Moduł 2.
Walidacja metody służącej do oceny czystości ciągu produkcyjnego.

Moduł 3.
Wydajność próbkowania

Moduł 4.
Ocena wizualna

Moduł 5.
Identyfikacja produktów krytycznych

Moduł 6.
Wybór najgorszego przypadku

Moduł 7.
Pytania i dyskusja

Moduł 1.
Pobieranie próbek z urządzeń produkcyjnych

Moduł 2.
Walidacja metody służącej do oceny czystości ciągu produkcyjnego.

Moduł 3.
Wydajność próbkowania

Moduł 4.
Ocena wizualna

Moduł 5.
Identyfikacja produktów krytycznych

Moduł 6.
Wybór najgorszego przypadku

Moduł 7.
Pytania i dyskusja

Moduł 1.
Pobieranie próbek z urządzeń produkcyjnych

Moduł 2.
Walidacja metody służącej do oceny czystości ciągu produkcyjnego.

Moduł 3.
Wydajność próbkowania

Moduł 4.
Ocena wizualna

Moduł 5.
Identyfikacja produktów krytycznych

Moduł 6.
Wybór najgorszego przypadku

Moduł 7.
Pytania i dyskusja

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania w zakresie Food Defence i Food Fraud. Dopuszczalne zabezpieczenia procesu produkcyjnego. Zagrożenia w procesie produkcji. Kultura Bezpieczeństwa Żywności.

2024-12-02
02 grudnia 2024
2024-12-02
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Badanie czystości produktów niejałowych. Przydatność metod farmakopealnych. Badanie produktów leczniczych zawierających żywe drobnoustroje. Skuteczność ochrony przeciwdrobnoustrojowej.

2024-12-04
04 grudnia 2024
2024-12-04
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.