Kontrola państwowej inspekcji sanitarnej w firmie produkującej kosmetyki

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

Prawa i obowiązki producentów kosmetyków wynikające z obowiązujących przepisów

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

W programie:

  • Prawa i obowiązki producentów kosmetyków wynikające z obowiązujących przepisów
  • Obszar kontroli w zakresie oceny wdrożenia wytycznych
  • Dobrej Praktyki Produkcyjnej od strony praktycznej
  • Prawa i obowiązki Państwowej Inspekcji Sanitarnej w obszarze nadzoru nad produkcją kosmetyków
  • Postępowanie w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości

Warsztaty skierowane są do przedstawicieli firm wytwarzających produkty kosmetyczne, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Właścicieli firm, producentów, dystrybutorów surowców i preparatów kosmetycznych
  • Pełnomocników i audytorów Systemu Zarządzania Jakością
  • Właścicieli firm produkujących, importujących i dystrybuujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą wymagań normy mających zastosowanie podczas
    kontroli, produkcji, magazynowania oraz transportu produktów kosmetycznych

Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu.
Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting https://clickmeeting.com

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami (np. laptop, tablet)
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Warsztaty skierowane są do przedstawicieli firm wytwarzających produkty kosmetyczne, w szczególności do:

  • Pracowników Działów Kontroli i Zapewnienia Jakości
  • Pracowników Działów Badawczo-Rozwojowych
  • Technologów i osób odpowiedzialnych za produkcję
  • Właścicieli firm, producentów, dystrybutorów surowców i preparatów kosmetycznych
  • Pełnomocników i audytorów Systemu Zarządzania Jakością
  • Właścicieli firm produkujących, importujących i dystrybuujących kosmetyki
  • Wszystkich osób pragnących zdobyć wiedzę dotyczącą wymagań normy mających zastosowanie podczas
    kontroli, produkcji, magazynowania oraz transportu produktów kosmetycznych

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakładzie produkującym kosmetyki

  • Prawa i obowiązki producentów kosmetyków wynikające z obowiązujących przepisów
  • Prawa i obowiązki Państwowej Inspekcji Sanitarnej w obszarze nadzoru nad produkcją kosmetyków
  • Kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakładzie produkującym kosmetyki

Moduł 2.
Obszar kontroli w zakresie oceny wdrożenia wytycznych Dobrej Praktyki Produkcyjnej od strony praktycznej

  • Utrzymanie odpowiedniego stanu infrastruktury w zakładzie (pomieszczenia, urządzenia)
  • Prace porządkowe – planowanie i przeprowadzanie
  • Zasady higieny obowiązujące w obszarze związanym z procesem produkcyjnym
  • Nadzór nad środowiskiem procesów
  • Identyfikowalność procesu produkcyjnego

Moduł 3.
Ocena poprawności tworzenia Dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz prowadzenie zapisów

  • Zasady tworzenia dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej zgodne z wytycznymi normy ISO 22716
  • Dokumentowanie działań zgodnych z wymaganiami normy

Moduł 4.
Zakończenie i ocena kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej

  • Opracowywanie protokołu po kontroli
  • Postępowanie w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości
  • Kary i Grzywny
  • Działania naprawcze oraz re-kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej

Moduł 1.
Kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakładzie produkującym kosmetyki

  • Prawa i obowiązki producentów kosmetyków wynikające z obowiązujących przepisów
  • Prawa i obowiązki Państwowej Inspekcji Sanitarnej w obszarze nadzoru nad produkcją kosmetyków
  • Kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej w zakładzie produkującym kosmetyki

Moduł 2.
Obszar kontroli w zakresie oceny wdrożenia wytycznych Dobrej Praktyki Produkcyjnej od strony praktycznej

  • Utrzymanie odpowiedniego stanu infrastruktury w zakładzie (pomieszczenia, urządzenia)
  • Prace porządkowe – planowanie i przeprowadzanie
  • Zasady higieny obowiązujące w obszarze związanym z procesem produkcyjnym
  • Nadzór nad środowiskiem procesów
  • Identyfikowalność procesu produkcyjnego

Moduł 3.
Ocena poprawności tworzenia Dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej oraz prowadzenie zapisów

  • Zasady tworzenia dokumentacji Dobrej Praktyki Produkcyjnej i Higienicznej zgodne z wytycznymi normy ISO 22716
  • Dokumentowanie działań zgodnych z wymaganiami normy

Moduł 4.
Zakończenie i ocena kontroli Państwowej Inspekcji Sanitarnej

  • Opracowywanie protokołu po kontroli
  • Postępowanie w przypadku stwierdzenia nieprawidłowości
  • Kary i Grzywny
  • Działania naprawcze oraz re-kontrola Państwowej Inspekcji Sanitarnej

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:
  • Kontrola państwowej inspekcji sanitarnej
  • Państwowa inspekcja sanitarna
  • Dobra Praktyka Produkcyjna
  • ISO 22716

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania w zakresie Food Defence i Food Fraud. Dopuszczalne zabezpieczenia procesu produkcyjnego. Zagrożenia w procesie produkcji. Kultura Bezpieczeństwa Żywności.

2024-12-02
02 grudnia 2024
2024-12-02
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Badanie czystości produktów niejałowych. Przydatność metod farmakopealnych. Badanie produktów leczniczych zawierających żywe drobnoustroje. Skuteczność ochrony przeciwdrobnoustrojowej.

2024-12-04
04 grudnia 2024
2024-12-04
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.