Funkcja I znaczenie laboratorium mikrobiologicznego w wytwórni produktów leczniczych I kosmetycznych

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete
JAKIE SĄ ZASADY PRZEPROWADZANIA MONITORINGU MIKROBIOLOGICZNEGO?
W trakcie szkolenia zostaną przedstawione zasady w zakresie funkcjonowania laboratorium mikrobiologicznego, pobierania i przygotowania próbek do badań mikrobiologicznych oraz zakresu szkoleń dla personelu laboratorium i personelu kluczowego w wytwórni.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Szkolenie zostanie przeprowadzone w formie online „na żywo”.

Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań przy pomocy czatu.

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę ClickMeeting.

Dla optymalnej pracy na platformie najlepiej korzystać z aktualnej przeglądarki Chrome.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • • KOMPUTER z głośnikami
  • • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • • aktualna przeglądarka Google Chrome, Mozilla Firefox, Safari, Edge, lub Opera
  • • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

W trakcie szkolenia zostaną przedstawione zasady w zakresie funkcjonowania laboratorium
mikrobiologicznego, pobierania i przygotowania próbek do badań mikrobiologicznych oraz zakresu szkoleń dla personelu laboratorium i personelu kluczowego w wytwórni.

Warsztaty skierowane są do pracowników firm farmaceutycznych i kosmetycznych, w szczególności:

  • Kierowników i Pracowników Laboratoriów Mikrobiologicznych Kontroli Jakości
  • Kierowników i Pracowników Działów Zapewnienia Jakości i Kontroli Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za wytwarzanie produktów leczniczych i kosmetycznych
  • Kierowników i Pracowników Produkcji
  • Osób Wykwalifikowanych
  • Audytorów wewnętrznych
  • Mikrobiologów zatrudnionych w laboratoriach mikrobiologicznych wykonujących analizy na zlecenie

W trakcie szkolenia zostaną przedstawione zasady w zakresie funkcjonowania laboratorium
mikrobiologicznego, pobierania i przygotowania próbek do badań mikrobiologicznych oraz zakresu szkoleń dla personelu laboratorium i personelu kluczowego w wytwórni.

Warsztaty skierowane są do pracowników firm farmaceutycznych i kosmetycznych, w szczególności:

  • Kierowników i Pracowników Laboratoriów Mikrobiologicznych Kontroli Jakości
  • Kierowników i Pracowników Działów Zapewnienia Jakości i Kontroli Jakości
  • Osób odpowiedzialnych za wytwarzanie produktów leczniczych i kosmetycznych
  • Kierowników i Pracowników Produkcji
  • Osób Wykwalifikowanych
  • Audytorów wewnętrznych
  • Mikrobiologów zatrudnionych w laboratoriach mikrobiologicznych wykonujących analizy na zlecenie

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
Zarządzanie jakością mikrobiologiczną w wytwórni

Moduł 2.
Dobre Praktyki Laboratoryjne – dokumentacja:

  • korzystanie z notatników i formularzy
  • zapisy danych surowych
  • pobór i dostarczanie próbek do badań, kwalifikacja czasu transportu
  • szczepy wzorcowe i środowiskowe
  • pożywki i inne media do badań mikrobiologicznych
  • zagadnienia związane z inkubacją
  • obliczanie i przedstawianie wyników badań

Moduł 3.
Mity związane z mikrobiologią farmaceutyczną

Moduł 4.
Zakres szkolenia dla personelu laboratorium oraz personelu kluczowego w wytwórni

Moduł 1.
Zarządzanie jakością mikrobiologiczną w wytwórni

Moduł 2.
Dobre Praktyki Laboratoryjne – dokumentacja:

  • korzystanie z notatników i formularzy
  • zapisy danych surowych
  • pobór i dostarczanie próbek do badań, kwalifikacja czasu transportu
  • szczepy wzorcowe i środowiskowe
  • pożywki i inne media do badań mikrobiologicznych
  • zagadnienia związane z inkubacją
  • obliczanie i przedstawianie wyników badań

Moduł 3.
Mity związane z mikrobiologią farmaceutyczną

Moduł 4.
Zakres szkolenia dla personelu laboratorium oraz personelu kluczowego w wytwórni

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:
  • kontrola jakości szkolenia
  • laboratorium mikrobiologiczne
  • kontrola jakości
  • monitoring mikrobiologiczny

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania w zakresie Food Defence i Food Fraud. Dopuszczalne zabezpieczenia procesu produkcyjnego. Zagrożenia w procesie produkcji. Kultura Bezpieczeństwa Żywności.

2024-12-02
02 grudnia 2024
2024-12-02
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Badanie czystości produktów niejałowych. Przydatność metod farmakopealnych. Badanie produktów leczniczych zawierających żywe drobnoustroje. Skuteczność ochrony przeciwdrobnoustrojowej.

2024-12-04
04 grudnia 2024
2024-12-04
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.