Certyfikacja produktów naturalnych

WYMAGANIA V-LABEL, VEGAN SOCIETY, ECOCERT, NORDIC SWAN, ECOLABEL, NATRU

Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne onlineotwartezamkniete

V-label, Vegan Society. Nordic Swan i EcoLabel. EcoCert. NaTrue.

INFORMACJE O SZKOLENIU

  • Dostarczamy narzędzia wspierające rozwój w postaci zadań przedszkoleniowych, poszkoleniowych oraz pigułek wiedzy (video, tekst, podcast).
  • Jeśli pojawiają się problemy z użytkowaniem programów nasz asystent online jest dostępny i służy pomocą.
  • Cena obejmuje: udział w szkoleniu online, materiały w wersji elektronicznej, certyfikat PDF.

Szkolenie otwarte
Szkolenia są organizowane w bardzo dobrych centrach edukacyjno szkoleniowych np. Golden Floor Tower w Warszawie. Centra są dobrze skomunikowane i nowoczesne. Mieszczą się w budynkach najwyższej klasy. W trakcie szkolenia zapewniamy catering i przerwy kawowe.

Dodatkową wartością szkolenia otwartego jest wymiana doświadczeń i wiedzy między uczestnikami i trenerem.

Szkolenie zamknięte

Program jest propozycją wstępną. Może zostać zmodyfikowany, aby odpowiedzieć na oczekiwania wynikające ze specyficznego kontekstu, dodatkowych potrzeb czy profilu grupy docelowej.

Zawartość może być realizowana w wersji warsztatowej, webinarowej, część materiału może być przedstawiona w formie pigułek wiedzy – video, podcast, infografiki. Może być również elementem większej akademii szkoleniowej.

IDEA SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Szkolenie zostanie przeprowadzone w formie online. Podczas szkolenia online uczestnik ma możliwość zadawania pytań trenerowi przy pomocy czatu lub na żywo przy użyciu mikrofonu.

Szkolenie online odbywa się poprzez platformę MS Teams.

Dla optymalnej pracy na platformie najlepiej korzystać z aktualnej przeglądarki Chrome.

WYMAGANIA SPRZĘTOWE:

  • KOMPUTER z głośnikami
  • STAŁE ŁĄCZE INTERNETOWE
  • aktualna przeglądarka Google Chrome
  • System operacyjny taki jak Windows 8 (zalecany Windows 10), Mac OS (zalecana najnowsza wersja), Linux, Chrome OS.

Profil uczestnika:

  • Szefowie, właściciele i kierownicy firm produkcyjnych
  • Pracownicy działów jakości firm kosmetycznych
  • Pracownicy działów badań i rozwoju
  • Pracownicy działów marketingu
  • Osoby zainteresowane tematyką szkolenia

Profil uczestnika:

  • Szefowie, właściciele i kierownicy firm produkcyjnych
  • Pracownicy działów jakości firm kosmetycznych
  • Pracownicy działów badań i rozwoju
  • Pracownicy działów marketingu
  • Osoby zainteresowane tematyką szkolenia

Profil uczestnika:

  • Szefowie, właściciele i kierownicy firm produkcyjnych
  • Pracownicy działów jakości firm kosmetycznych
  • Pracownicy działów badań i rozwoju
  • Pracownicy działów marketingu
  • Osoby zainteresowane tematyką szkolenia

PROGRAM SZKOLENIA (SZKOLENIE OTWARTESZKOLENIE ONLINESZKOLENIE ZAMKNIĘTE)

Moduł 1.
V-label, Vegan Society

  • wymagania ogólne
  • informacje o organizacjach wegańskich
  • jak aplikować o oznakowanie danej organizacji
  • wymagania dotyczące receptur dla produktów wegańskich / wegetariańskich
  • surowce dozwolone do stosowania
  • wymagania dotyczące opakowań i ich oznakowania

Moduł 2.
EcoCert

  • Gdzie szukać wymagań?
  • Jak wygląda proces certyfikacji?
  • Jak powinna być zbudowana etykieta?
  • Jakie surowce są dozwolone?
  • Jakie materiały opakowaniowe są dozwolone?
  • ZMIANY

Moduł 3.
Nordic Swan i EcoLabel

  • Jak złożyć wniosek
  • Wymagania ogólne
  • Biodegradowalność i toksyczność dla środowiska wodnego
  • Szczególne wymagania dotyczące niektórych rodzajów produktów
  • Wymagania dotyczące opakowania
  • Wymogi informacyjne dla konsumentów
  • Wymagania dotyczące wydajności/jakości
  • Wymagania jakościowe i regulacyjne
  • Przepisy dotyczące skandynawskiego oznakowania ekologicznego produktów

Moduł 4.
NaTrue

  • definicje dozwolonych składników i procesów
  • wymagania dotyczące receptury produktu
  • zasady NaTrue
  • zasady stosowania etykiety NaTrue
  • wymagania dotyczące materiałów opakowaniowych
  • próba wyliczenia % naturalności i organiczność w wybranej recepturze
  • proces certyfikacji

Moduł 1.
V-label, Vegan Society

  • wymagania ogólne
  • informacje o organizacjach wegańskich
  • jak aplikować o oznakowanie danej organizacji
  • wymagania dotyczące receptur dla produktów wegańskich / wegetariańskich
  • surowce dozwolone do stosowania
  • wymagania dotyczące opakowań i ich oznakowania

Moduł 2.
EcoCert

  • Gdzie szukać wymagań?
  • Jak wygląda proces certyfikacji?
  • Jak powinna być zbudowana etykieta?
  • Jakie surowce są dozwolone?
  • Jakie materiały opakowaniowe są dozwolone?
  • ZMIANY

Moduł 3.
Nordic Swan i EcoLabel

  • Jak złożyć wniosek
  • Wymagania ogólne
  • Biodegradowalność i toksyczność dla środowiska wodnego
  • Szczególne wymagania dotyczące niektórych rodzajów produktów
  • Wymagania dotyczące opakowania
  • Wymogi informacyjne dla konsumentów
  • Wymagania dotyczące wydajności/jakości
  • Wymagania jakościowe i regulacyjne
  • Przepisy dotyczące skandynawskiego oznakowania ekologicznego produktów

Moduł 4.
NaTrue

  • definicje dozwolonych składników i procesów
  • wymagania dotyczące receptury produktu
  • zasady NaTrue
  • zasady stosowania etykiety NaTrue
  • wymagania dotyczące materiałów opakowaniowych
  • próba wyliczenia % naturalności i organiczność w wybranej recepturze
  • proces certyfikacji

MIELIŚMY PRZYJEMNOŚĆ PRACOWAĆ DLA:

1

Przeszkoliliśmy ponad 40000 dyrektorów, menedżerów, kierowników i naczelników.

2

W Akademiach menedżerskich, w których mierzyliśmy efektywność (47 projektów 286 dni szkol.) poziom kompetencji wzrósł średnio o 16%.

3

Pracujemy na poziomie kompetencji (wiem co i jak mam zrobić), motywacji (wierzę, że warto), postawy (zamierzam to zrobić) , wdrożenia (follow up)

4

Zgodnie z badaniami przeprowadzonymi przez amerykańskie centrum Center for American Progress, koszt zastąpienia pracowników wynosi około 16% ich rocznego wynagrodzenia. W przypadku menadżera zwiększa się do 100%.

Szkolenie związane z:
  • V-label,
  • Vegan Society
  • Nordic Swan
  • EcoLabel
  • EcoCert
  • NaTrue

OPINIE O SZKOLENIACH

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska

Monika Romanowska


Business Development Manager
tel.: 696 047 561
fax: 22 266 08 51
m.romanowska@projektgamma.pl
Monika Romanowska
Zaznacz liczebność grupy i zostaw dane kontaktowe, a odezwiemy się z wyceną szkolenia.

ZOBACZ NAJBLIŻSZE Szkolenia farmaceutyczne i kosmetyczne

Wymagania w zakresie Food Defence i Food Fraud. Dopuszczalne zabezpieczenia procesu produkcyjnego. Zagrożenia w procesie produkcji. Kultura Bezpieczeństwa Żywności.

2024-12-02
02 grudnia 2024
2024-12-02
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Badanie czystości produktów niejałowych. Przydatność metod farmakopealnych. Badanie produktów leczniczych zawierających żywe drobnoustroje. Skuteczność ochrony przeciwdrobnoustrojowej.

2024-12-04
04 grudnia 2024
2024-12-04
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.

Wytyczne prawne – nowy Aneks 1 EU GMP. Klasyfikacja pomieszczeń czystych. Woda i para czysta – jakość wody PW i WFI. Produkcja sterylna – rodzaje produkcji sterylnej.

2025-03-06
06 marca 2025 - 07 marca 2025
2025-03-07
Szkolenie online Szkolenie online
Dostępne jest szkolenie zamknięte.